Oksesteg stegt, i blød konsistens
Det er super nemt at "trylle" et stykke oksekød om til en saftig og lækker oksesteg, som kan spises med en gaffel og tygges uden problemer. Det gør det let at spise for personer med tygge og synkeproblemer.
Når vi fremstiller kød i blød konsistens så vil vi gerne opnå et resultat der smagsmæssigt ligger så tæt op af det oprindelige kød som muligt og med et udseende der ligeledes ser naturligt ud.
Det er muligt hvis man anvender råt kød og EasyCare Instant samt en godt kraftig blender.
Til oksestegen på billedet, som er stegt som vildt, har jeg anvendt følgende:
500 g Oksekød i grove tern, (det bedste resultat opnås med kød uden sener).
375 g Demi Glace eller god oksefond*
125 g sødmælk eller fløde
15 g EasyCare Instant
salt og peber og krydderier efter smag
* Vi anvender Oscar Signature Demi Glace da den har et høj proteinindhold og en god aminosyreprofil.
Metodebeskrivelse:
- Oksekødet skæres i grove tern og kommes i en kragtig blender sammen med fløde, demi glace, EasyCare Instant, salt og evt.
bouillon.
- Kør farsen til den er fast og har konsistens som fiskefrikadellefars.
- Kom farsen i bageforme og sæt på køl i et par timer.
- Sæt farsen i ovnen ved 200 C
i ca 20 minutter til den er fast.
- Oksestegen er nu klar til at den kan færdigsteges f.eks. i en vildtsauce, rødvinssauce eller koges til en sursød peberrodssauce.
- Oksestegen bliver bedst hvis den videresteges i et par timer i sauce, men den kan også steges i ovnen til kernetemperatur på 80 C.
Kylling i gratinkonsistens, uden at anvende form
Vi bliver ofte spurgt om det ikke er muligt at lave kød i gratinkonsistens uden at det skal sættes i en form og det kan vi nu glæde jer med, at vi har knækket koden til :O)
Når slutresultatet skal være cremet og uden ujævnheder, som vi ønsker det til gratinkost, så skal I tage udgangspunkt i et stykke stegt kød.
Herved kan I få glæde af jeres rester og endestykker, og trylle dem om til lækre menuer.
Hvis det er til f.eks. stegt kylling er det vigtigt at kyllingestykkerne har en lækker stegeskorpe, da det har indflydelse på den færdige gratin.
Opskriften jeg har anvendt til det kyllingebryst I ser på billedet er:
- 300 g stegt kyllingebryst, koldt
- 100 g piskefløde
- 100 g æg
- 30 g smør, blødt eller smeltet
- 90 g Stegt kyllingefond* af god kvalitet
- 15 g modificeret majsstivelse
- 10 g EasyCare Instant
- salt og peber samt f.eks. kyllingesky, pasta eller kyllinge fond koncentrat
* Vi anvender Oscar Signature Stegt kyllingefond idet den har et højt proteinindhold og en god aminosyresammensætning.
Metode
- Blend det kolde kylling sammen med Easycare instant, OSCAR stegt kyllingefond, æg, smør, fløde, modificeret jævner og kyllingesky pasta til en helt glat, ensartet masser.
- Smag til
med salt, sort peber og evt. stegt smag eller krydderier og juster evt. farven.
- Sæt massen i køleskabet i min. 5 timer eller til den er fast nok til at den kan formes i ønsket form.
- Læg bagepapir
på pladen og sæt klatter af kylling på pladen med form som kyllingebryst og lår
- Dæk til med ovnfast film og bag i ovnen ved 100° med 10% damp i ca 30 minutter til de virker faste.
- Lad
det køle lidt af.
- Før servering pensles gratinen med indkogt kyllingefond rørt op med lidt stegt smag så det ligner skind.