EasyCare

EasyCare er en super let og enkelt produkt at arbejde med. Det giver en rigtig god konsistens og en god mundfornemmelse. Derfor er det fantastisk at bruge til fremstilling af mad til personer med Dysfagi.

Det er muligt at fremstille skærefast rugbrød og pålæg, som smelter i munden uden at det bliver flydende, så det fejlsynkes idet smeltepunktet ligger på 80 C og ikke som husblas på 37 C.

EasyCare er yderst produktiv: En dåse (500 g)rækker til ca. 50 kg kød eller grøntsager.

Egenskaber og tilberedningsanvisninger:

EasyCare er smagsneutral, vegansk og glutenfri.

De færdige produkter tilberedt med EasyCare kan opvarmes til 80 C og produkterne er fryseegnede. Produkterne er ligeledes testet i gaspakning i 16 dage, og de holder konsistensen.

Tilsæt 10 g EasyCare pr. kg masse. Blendt massen i en kraftig blender, kog op til kernetemperatur på minimum 80 C, fyld det i forme eller tuber/kunstige tarme og lad afkøle til gel. Det færdige produkt kan anvendes koldt eller om nødvendigt opvarmes  til 80 ° C igen.

Ingredienser: agar-agar (E 406), gellan (E 418).

Vil du gerne have opskrifter, hotline eller undervisning i fremstilling af dysfagikost, så meld dig til vores EasyCare aftale. Læs mere om vores abonnementsløsning under "opskrifter"

AgarCare

AgarCare er let at anvende, det giver en rigtig god mundfornemmelse og en god konsistens.

I modsætning til Easycare er AgarCare lidt følsom over for sure produkter og der vil således være produkter som syltede rødbeder, tomater og marinerede sild som ikke vil sætte sig til en skærefast konsistens. EasyAgar arbejder bedst ved ph over 4.

AgarCare muliggør produktion af varme gelé og er effektiv selv i meget små mængder. AgarCare ekstraheres fra røde alger.
 
AgarCare er ekstremt produktiv: En dåse (500 g) er tilstrækkelig til mere end 830 portioner kød eller 1000 portioner grøntsager à 50 g. 
 
 
Egenskaber og tilberedningsanvisninger:


Finmalet pulver med let opløsning, smagsneutral, fiber med en positiv effekt på kolesterol, vegansk gelatineblanding. Glutenfri.


Rør ud i kold væske og varme til minimum 80 C.
Gelerer meget hurtigt - når det er geleret, kan præparatet modstå temperaturer op til 80 ° C.
Ved forr højt syreindhold i ingredienser mister agar geleringsevnen.
Dosering til bløde geléer: 2-4 g / l
Dosering til faste geléer: 5-10 g / l

GellanCare

Til skærebestandige geléer - også varm

GellanCare er igen super godt og let at bruge til fremstiling af Dysfagikost. GellanCare er særligt anvendeligt til fremstilling af kød i gratinkonsistens, som skal genopvarmes idet det tåler genopvarmning til 90 C

GellanCare anvender jeg desuden til fremstilling af syltede rødbeder, tomater og sild, hvis det ikke er muligt at sætte med 15 g EasyCare pr. kg. 

GellanCare er følsom over for stærk saltkoncentration.
 
GellanCare er ideel til at fremstille faste geléer med rene skårede overflader og er særligt velegnede til at sætte kød og grøntsager der skal genopvarmes f.eks. ved køleproduktion.

GellanCare er yderst produktiv: En dåse (350 g) er tilstrækkelig til ca. 1.750 portioner kød eller grøntsager à 100 g.
 
 
Egenskaber og tilberedningsanvisninger:
Finmalet pulver, fiberholdigt kulhydrat, produceret på grøntsagsbasis.

Opvarm til 85 ° C, lad det afkøles for at opnå geleringsvirkningen.

Geleringsevne forringes ved stærke saltopløsninger.
Udvikler en stærkere effekt, når de fødevarer, der skal geleres, indeholder calcium.

Iota

Iota er let at anvende og giver en rigtig god konsistens i fromager, budding, cremer, espumas og panna cotta. 

Iota giver bløde, elastiske geléer (varmt og koldt). Specielt velegnet til fede fødevarer som saucer, cremer og cremer.

Iota er et vegetabilsk geleringsmiddel afledt af røde alger.
 
Iota er yderst produktiv: En dåse (500 g) er nok til op til 1.200 portioner på 100 g hver.
 
Egenskaber og tilberedningsanvisninger:

Finmalet pulver, yderst produktiv.
Opløs iotaen i kold væske og opvarm derefter blandingen til 80 ° C for at opnå geleringsvirkningen. Fordel massen i portionsskåle. Skulle gelen sætte sig under udportioneringen, skal de bare hvile i skålen, så sætter den sig igen.

Opskrift på Panna Cotta:

ingredienser
500 ml fløde
4 spsk sukker
2 tsk af bourbon vaniljesukker
2,4 g iota

Bland alle ingredienser sammen. Varmeblanding til 80 ° C. udportioner i skåle og sæt på køl.